Flexible and full of Jazz

Plassen is a building where almost all surfaces and spaces have more than one function. Together with the building’s roof, an existing staircase next to the building constitute a total of three outdoor amphitheatres that collectively accommodate several thousand spectators. During the day the roof offers a café with outdoor seating, a recreational area with splendid views and exhibition space for the building's gallery; while the staircase on the side of the building is an essential link between the city's upper and lower districts.

"Plassen is a compact and chaste construction, but by giving the shape a number of breaches, we have created a diversity in its expression, which means that it is flexible and roomy, without seeming very big" explains Jan Ammundsen, who has emphasized that the building of nearly 6000 m2 and three floors should adapt to the relatively small properties located around it.

The same bright granite is used on all exterior surfaces and gives the building a bright monochrome expression that in the evening is contrasted by a warm red light coming from the heart of the building – the concert hall - around which other features, such as a library, café, exhibition space and performance areas are distributed.

Go to Project

2012.09.27

info text

X > <